Изработка онлайн магазин — нашите предимства

Изработка на онлайн магазин: стандартният подход

Повечето агенции, които създават интернет сайтове и онлайн магазини по поръчка, работят по еднообразен начин: предлагат един или няколко „стандартни“ пакети услуги и ако клиентът има някакви специфични изисквания, ги добавят по негово задание срещу допълнително заплащане (обичайно, калкулирано по далеч по-висока тарифа, отколкото стандартното предложение).

Погледнато отстрани, това изглежда нормален начин на работа — но на практика създава един огромен проблем. Тъй като агенцията не се занимава с онлайн търговия по начина, по който това правят нейните клиенти, тя няма как да знае какви са реалните нужди на клиента. Агенцията не е наясно с възможните средства за интеграция с куриери и разплащателни методи, и с предимствата и недостатъците на различните решения, понеже никога не е функционирала като онлайн магазин.

От своя страна клиентът, който тепърва прохожда в онлай търговията, твърде често няма представа какво може да си поиска като възможности и как да го опише пред агенцията, за да бъде изпълнено. Възможно е дори да не подозира за съществуването на функции и механизми, чието включване в сайта неимоверно би облекчило неговата работа.

И затова се стига до тъжната ситуация, при която единственото нещо, което двете страни обсъждат донякъде задълбочено, е външният вид на сайта.

При нас нещата се случват по различен начин

Тъй като самите ние се занимаваме с онлайн търговия и оперираме три електронни магазина с общ кумулативен оборот над 1.7 млн. лв., ние можем да се поставим на мястото на клиента. В процеса на изработка на онлайн магазин заедно с клиента ние определяме не само как да изглежда той (онлайн магазинът, не клиентът…), а и как да функционира.

Нашият „арсенал“

Трайната тенденция в продажбата на съвременен софтуер е вместо да се заплати еднократна, фиксирана цена, да се преминава към абонаментен модел, при който потребителят получава периодични обновления и разширения на функционалността. Често пъти авторите на този софтуер предлагат освен единични лицензи (за един сайт/домейн) и пакети с няколко лиценза на по-ниска цена.

Част от нашата експертиза е да наблюдаваме софтуерния пазар, да откриваме такива полезни софтуерни модули и услуги и да закупуваме най-големите пакети с лицензи, които след това да интегрираме в сайтовете на нашите клиенти на многократно по-ниска цена, отколкото ако същите продукти бъдат закупени самостоятелно от клиента по цени за единичен лиценз. Някои от тези пакети (например email маркетинг пакета) са ограничени по отношение на обема за ползване, но ограниченията са щедри и дават възможност за развитие — а когато стигнете техните лимити, вероятно вече ще имате толкова значителни приходи от вашия нов сайт, че няма да ви затрудни по никакъв начин да преминете към абонаментно ползване.

Например, ако ни възложите да ви направим нов сайт на WordPress или онлайн магазин на WooCommerce, можете да получите като допълнителен пакет към него следните услуги:

  • VirusDie.com: анти-вирусна програма и защитна стена (WAF) с обичайна цена $15/мес.
  • Better Uptime: услуга за следене на работоспособността на Вашия сайт и известяване при срив с обичайна цена $30/мес.
  • WP Fluent Forms Pro: модул за изготвяне на всякакви видове регистрационни форми с обичайна цена: $59/год.
  • MailPoet: Система за email маркетингови съобщения за WooCommerce с лиценз за 5000 абоната (обичайна цена €55/мес.)

Като наш клиент също така ще получите възможността да закупите абонамент за следните допълнителни функции и възможности на изключително конкурентна цена, в пъти по-ниска от обичайната цена в сайта на производителя:

  • WP Vivid Backup Pro + WP Vivid Staging Pro: система за автоматично архивиране, възстановяване и миграция (обичайна цена между $49/год. и $149/год.)
  • WP Compress: модул за оптимизиране на изображения, минифициране на CSS и JS код и кеширане на статични ресурси от CDN (обичайна цена между $5/мес. и $25/мес.)

Поддръжка на сайтове, които не са изработени от нас

Дори сайтът ви да не е правен от нас, е възможно да ви осигурим достъп до тези услуги на абонаментен принцип на многократно по-ниски цени от обявените в сайтовете на производителите.

Изработката на един сайт е началото на задачата, не нейният край. Оперативната поддръжка: контрол за работоспособност; следене на скоростта на зареждане; актуалност на SSL сертификата; своевременна актуализация на софтуера; надеждно архивиране и бърза способност за възстановяване като резултат от потребителска грешка, хакерска атака или катастрофично събитие — това са все неща от жизнено значение за онлайн бизнеса, и към тях трябва да се подходи с внимание и отговорност. Ние можем да демонстрираме нагледно как изпълняваме тези задачи като част от грижата за нашите собствени онлайн магазини и да реализираме подобни механизми, които да обезпечават вашия прохождащ онлайн бизнес.

Свържете се с нас за подробности.